Lososový tatarák s proteínovým toastom

Výborná, ľahká a svieža alternatíva tatárskeho bifteku, ktorú jednoducho musíte vyskúšať.


Obohaťte svoju letnú kuchyňu novým receptom z lososa. Tento recept si zamilujete aj v prípade, ak sa snažíte udržať si optimálnu hmotnosť. Vhodný od tretej fázy bielkovinovej diéty. Tatarák máte hotový za pár minút.

lososovy-tatarak-s-proteinovym-toastom

 

Ingrediencie:

  • 150 g filety z lososa
  • 1 - 2 čajové lyžičky kapár
  • Pór alebo jarná cibuľka
  • Čierne korenie
  • Trocha dijonskej horčice
  • Limetka
  • Citrón
  • Olivový olej
  • Hotový proteínový chlieb MDieta

Kapary, pór a zelenú časť cibuľky si nakrájame na drobné kúsky a pokvapkáme šťavou z limetky. Čerstvého lososa stiahneme z kože a nakrájame na malé kocky. Krájať sa vám bude jednoduchšie ak budete postupovať kolmo k jeho prirodzenému svalovému tkanivu. Kocky pridáme k cibulkovo-kaparovej zmesy, okoreníme a zamiešame horčicu. Všetko spolu dôkladne premiešame.

Grilovaciu panvicu pokvapkáme olivovým olejom a krátko na nej osmahneme hotový proteínový chlieb. Chlebík priečne rozkrojíme tak, aby nám vznikli trojuholníkové toasty. Dobrú chuť.