Rozpusťte čokoládu v mikrovlnnej rúre. Pozor! Nenastavujte príliš dlhý interval, inak by čokoláda mohla „zhorieť“. Nastavte krátke intervaly ( napr. 10 sekúnd) a po skončení každého intervalu čokoládu premiešajte, pokým sa úplne nerozpustí.
Nechajte čokoládu vychladnúť po dobu 5 minút. Do rozpustenej vychladnutej čokolády jemne zamiešajte jogurt. Zmes nechajte zachladnúť v chladničke na cca 20 – 25 minút, alebo do momentu, kým je čokoláda ešte stále tvarovateľná.
Pripravte si misku do ktorej nasypete kakao a papier na pečenie. Vyberte zmes z chladničky, tvarujte malé guľôčky, ktoré potom pomocou čajovej lyžičky „vyváľate“ v kakau. Guľôčky poukladajte do košíčkov. Takto pripravené truffle nechajte v chladničke, vyberte až keď budete servírovať dezert.