Avokádo rozrežeme, vyberieme kôstku a vnútro avokáda vydlabeme. Dužinu roztlačíme vidličkou, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nám nátierka nestmavla. Ak sa nám zdá nátierka príliš hustá, zriedime ju kvapkou olivového oleja. Natrieme na proteínový chlebík MDieta a posypeme slnečnicovými semiačkami.
Avokádová nátierka s pórom a cherry paradajkami
Výhodou avokáda je jeho neutrálna chuť, ktorú si môžete vyšperkovať podľa vlastných požiadaviek. Skvelou alternatívou avokádovej nátierky je tiež roztlačené avokádo, do ktorého pridáte na kúsky pokrájané cherry paradajky a nadrobno nasekaný pór. Prekvapkáme citrónovou šťavou.
Pikantná avokádová nátierka
Do roztlačenej avokádovej dužiny pridáme na jemno nasekaný koriander a kajenské korenie. Prekvapkáme citrónovou šťavou.