Ľahký a chutný pokrm z čakanky vhodný od 1. fázy bielkovinovej diéty.
Ingrediencie:
- 4 ks čakanky
- Bylinková alebo hubová omeleta MDieta
- Muškátový oriešok
- 2ks vajčené bielka
- Ľadový šalát
- Šalát poľníček
- Soľ
- Korenie
- Olivový olej
Čakankové puky umyjeme a krátko podusíme v pare. Zapekaciu misu potrieme olivovým olejom a do misy striedavo ukladáme puky (vrcholy z ľava a sprava). Podľa návodu si v šejkri pripravíme bylinkovú alebo hubovú omeletu, vzniknutou zmesou zalejeme puky a postrúhame muškátovým orieškom. Vrch môžeme zapiecť rozšľahanými vaječnými bielkami.
K pukom ako prílohu podávame zeleninový šalát, ktorý si pripravíme z ľadového šalátu a poľníčka. Šalát osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.