Nízkosacharidové riccotové muffiny

Tento recept pochádza z pôvodnej talianskej receptúry. Konzistencia muffiniek je veľmi príjemná - jej textúra pripomína niečo medzi pudingom a muffinovým cestom. Príprava je veľmi jednoduchá. Vhodné od 3. fázy bielkovinovej diéty.

img_7585

Ingrediencie:

  • 250 g Ricotta
  • 3 vajíčka
  • 60g mandľovej múky
  • Sladidlo sweetlift (podľa chuti)
  • Lyžička vanilkovej esencie (voliteľné)

img_7583

V miske rozmiešame ricottu s mandľovou múkou. Pridáme rozšľahané vajíčka, vanilkovú esenciu a sladidlo podľa chuti. Formičky na muffiny napĺňame zmesou do 3/4 objemu (cesto počas pečenia napuchne). Z cesta by nám malo vyjsť 10 - 12 muffiniek. Pečieme cca 30 minút na 200 stupňoch. V ovocnej variácii muffiniek môžeme cesto doplniť o ľubovoľné ovocie, odporúčame ovocie s  nízkym obsahom cukrov - jahody, maliny, černice. Poliať ich môžete vysokopercentnou čokoládou rozpustenou s kokosovým olejom.

img_7584