Vyskúšajte zdravé cuketové cestoviny, v odľahčenej verzii vhodné už od prvej fázy bielkovinovej diéty. Táto neuveriteľne chutná verzia vás zasýti, nebudete sa cítiť nepríjemne preplnení ako po poriadnej porcii klasických cestovín a navyše ušetríte množstvo kalórií a sacharidov.
Ingrediencie:
- 2 väčšie cukety
- 1 pór
- Čerstvé bazalkové lístky
- 1 ks Mozarella
- 100g Cherry paradajky
- Cesnakový prášok
- Čierne korenie
- Soľ
- Lyžica olivového oleja
Cukety dobre umyjeme, bieliť ich nemusíme. Pomocou špiralizéra vytvoríme cuketové „špagety a zľahka osolíme. Ak špiralizér nemáme, môžeme si cuketu nakrájať na tenké pásiky. Na olivovom oleji opražíme pór, pridamé cherry paradajky, osolíme, okoreníme a posypeme cesnakovým práškom. Krátko spolu opečieme. Nakoniec pridáme cuketové cestoviny, premiešame a krátko podusíme. Cuketa je hotová takmer ihneď, preto nesmieme cestoviny dusiť príliš dlho. Na záver – ešte v panvici – posypeme nakrájanou mozarellou a bazalkou a na minútu prikryjeme pokrievkou. Podávame teplé.
Ak ste v prvej fáze bielkovinovej diéty, vynechajte z receptu paradajky a mozarellu.
Porovnanie klasickej a zdravej verzie cestovín | Sacharidy |
Cuketové cestoviny + cherry paradajky + mozarella | cca 20g/ porcia |
Klasické cestoviny + cherry paradajky + mozarella | cca 82g/ porcia |