Vynikajúca nátierka z lesných húb s minimálnym množstvom sacharidov. Natrite si ju na proteínový chlebík a zdravé raňajky či olovrant máte hotové.
Ingrediencie
- Cca 500 g čerstvých húb ( najlepšie lesných, mimo sezóny môžete použiť zmes hlivy a šampiňónov, nátierka však nebude taká výrazná)
- 150 g – 200 g tavený syr
- Väčší pór
- Olivový olej
- Čerstvý cesnak
- Soľ
- Korenie
- Proteínový chlieb MDieta
K receptu budete potrebovať mixér.
Postup
Pór nakrájame na menšie kúsky. Huby očistíme, nakrájame na drobno. Na rozpálenom oleji osmahneme pór a pridáme kúsky húb. Dusíme cca 8 minút, kým sa neodparí všetka prebytočná tekutina. Z pripravenej zmesi si odložíme trochu húb na ozdobu. Zmes necháme vychladnúť, rozmixujeme do hladka, okoreníme a osolíme podľa chuti. Pridáme syr a prelisovaný cesnak a spolu všetko premiešame.
Zmes natrieme na hotový proteínový chlebík, ozdobíme hubami a kúskami póru a podávame.