Ľahká pizza z karfiolového cesta

Tento vynikajúci recept na pizzu bez múky si okamžite zamiluje každý, kto nedá dopustiť na túto obľúbenú pochúťku. Jej základnou ingredienciou je karfiol, ktorý obsahuje minimum sacharidov a veľmi málo kalórií. Vyskúšajte ju a nebudete ľutovať!  Výborná pizza, z ktorej nepriberiete.

Ingrediencie

  • 1 ks karfiol
  • 50 g nastrúhaného syra mozarella
  • Soľ
  • 1 vajíčko
  • Paradajkové pyré bez pridaného cukru
  • Pizza korenie
  • Obloženie podľa chuti

Postup

Surový karfiol umyjeme a rozoberieme na ružičky. Na strúhadle alebo v mixéri karfiol pomelieme – konzistenčne by mal byť asi ako zrnká ryže. Ak používate mixér, dajte pozor, aby ste ho nezomleli príliš. Na olivovom oleji karfiol opražíme do zlatista (cca 10 min na miernom stupni). Počas praženia karfiol miešame.

Opražený  karfiol prenesieme necháme vychladnúť. Vychladnutý dáme do utierky alebo gázy a poriadne z neho vyžmýkame prebytočnú vodu. Vyžmýkaný karfiol dáme do misky, pridáme syr a vajíčko a zo zmesi spracujeme cesto. Ak sa vám aj trochu trhá – nevadí, na plechu sa zmes pekne spojí. Cesto prenesieme na plech, vytvarujeme z neho kruh o hrúbke cca 1 cm a pečieme v rúre na 220 stupňoch cca 10 minút. Pizzové cesto vyberieme a potrieme nesladeným paradajkovým pyré a posypeme pizza korením.

Obloženie pizze zvoľte podľa vlastnej chuti a posypte syrom. Takto dajte do rúry na ďalších cca 10 minút.

Prajeme dobrú chuť!