Zapečený stopkový zeler s hubovou omeletou

Výborná omeleta vhodná aj pre vegetariánov. Omelety môžeme dochutiť bylinkami podľa Vašej chuti. Napríklad – bazalkou, majoránkou, pažítkou, petržlenovou vňaťou, tymiánom, žeruchou, rozmarínom, medvedím cesnakom, estragónom, muškátovým orechom. Kto má rád pikantné, môže na dochutenie použiť pikantnú horčicu.

02

Ingrediencie:

  • 200 g stopkového zeleru
  • 50 g čerstvým šampiónov,
  • hubová omeleta MDieta
  • 30 g póru
  • cesnakový prášok
  • soľ

Stopkový zeler nakrájame na kocky, sparíme vo vriacej vode cca 5 minút. Nakrájané šampióny orestujeme s pórom na olivovom oleji. Dochutíme soľou, cesnakovým práškom. Zapekaciu misku vymastíme olivovým olejom. Omeletu zamiešame podľa návodu. Stopkový zeler dáme do zapekacej misy, pridáme orestované šampióny s pórom a zalejeme omeletou. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 18 minút.