Polievka hokkaido

Chutná polievka z obľúbenej oranžovej tekvičky bez tukov navyše.

hokk

Ingrediencie:

  • 1 menšia tekvica hokkaido
  • 1 menší pór
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • Olivový olej
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Muškátový orech
  • Sušený cesnak

Tekvicu ošúpeme, vykôstkujeme a pokrájame na malé kúsky. Semienka si odložíme bokom. Na olivovom oleji opražíme na drobno nasekaný pór, pridáme kúsky tekvice a zalejeme vodou cca do ¾ množstva tekvice. Necháme podusiť cca 20 minút, občas premiešame. Keď je tekvica zmäknutá, zalejeme ju zeleninovým vývarom a premiešame. Chvíľu povaríme, odstavíme zo sporáka a rozmixujeme tyčovým mixérom.

Hustú polievku teraz ochutíme soľou, čiernym korením, štipkou nastrúhaného muškátového orechu a štipkou sušeného cesnaku. Premiešame. Ak sa nám zdá polievka prílš hustá, zriedime ju vodou a necháme zovrieť.

Na panvici si nasucho opražíme umyté a očistené semienka, ktoré nám ostali z tekvice a polievku posypeme.