Plnený kelový list so slaninkovou omeletou

Výborné proteínové raňajky, ktoré s chuťou odštartujú váš deň. Všetky omelety môžeme dochutiť bylinkami podľa Vašej chuti. Napríklad – bazalkou, majoránkou, pažítkou, petržlenovou vňaťou, tymiánom, žeruchou, rozmarínom, medvedím cesnakom, estragónom, muškátovým orechom. Kto má rád pikantné, môže na dochutenie použiť pikantnú horčicu.

plneny-kel-list

Ingrediencie:

Kelový list sparíme v osolenej vriacej vode, povaríme cca 5 minút. Zároveň si orestujeme nakrájané hríby s pórom na olivovom oleji. Orestované huby zalejeme omeletou pripravenou podľa návodu. Zamiešame na praženicu. Kelový list naplníme praženicou, zaviažeme špagátom a dáme zapiecť na 10 minút do rozpálenej rúry na 180°C.