Poznáte šampiňóny portobello? Títo veľkí bratia klasických šampiňónov sú vďaka svojim väčším klobúčikom výborné najmä pri receptoch s plnkou. Ak máte radi huby, určite si ich zamilujete.
Ingrediencie:
- 4 ks šampiňónov portobello
- pór
- 250g cherry paradajok
- 250 g čerstvého špenátu
- 4 väčšie listy ľadového šalátu
- Mozarella light
- Soľ
- Čierne korenie
- Sušený rozmarín
- Sušený cesnak
- Olivový olej
Šampiňóny umyjeme, očistíme a odstránime z nich nožičky. Nožičky nevyhadzujeme – odložíme si ich do plnky. Hlavičky z vnútra jemne pokvapkáme olivovým olejom.
Plnka: Pór a cherry paradajky nakrájame na drobno, nožičky zo šampiňónov pokrájame na malé kúsky. Zmes spolu premiešame, osolíme, okoreníme, posypeme sušeným cesnakom a rozmarínom a dáme na panvicu s olivovým olejom, kde ju opekáme cca 6 minút. Pridáme listy ľadového šalátu potrhané na menšie kúsky a nakoniec špenát. Keď je zmes hotová, premiešame ju s na kúsky nakrájanou mozarellou a naplníme ňou hlavičky šampiňónov.
Naplnené huby položíme do olejom vytretej zapekacej misy a v predhriatej rúre pečieme 20 – 25 minút.