Otázka „Čo pripraviť na večeru?“ vám môže mnohokrát spôsobiť vrásky na čele. Každodenné rozmýšľanie tak, aby vám príprava nezabrala veľa času, jedlo bolo chutné a zároveň zdravé. Pri redukčnej diéte je to ešte väčšia výzva, keďže je potrebné prihliadať aj na nutričné zloženie a energetickú hodnotu jedla.
Prinášame vám aspoň zopár tipov na chutnú večeru, ktorú môžete konzumovať od 2. fázy bielkovinovej diéty.
Restovaný morčací plátok so zelenou fazuľkou
Mäso okoreníme, osolíme a opečieme z obidvoch strán na troche olivového oleja. Očistenú fazuľku si pripravíme osobitne, najlepšie na pare a pred podávaním krátko prehrejeme na panvici spolu s mäsom a dochutíme provensálskym korením.
Tofu natural s mladým špenátom
Biele tofu si prekrojíme pozdľžne na 2 kusy, jemne pokvapkáme olejom, posypeme rascou a chilli korením. Prudko ho opečieme z obidvoch strán. V panvici opečieme na oleji pokrájaný cesnak, pridáme listy mladého špenátu a veľmi jemne ho premiešame, stačí krátko, do 2 minút, aby si špenát udržal peknú farbu. Dochutíme ho čiernym korením a pokvapkáme citrónom.
Pečená zelenina s vajíčkom
Pokrájané kusy cukety, zeleru, baklažánu dáme na plech prikrytý papierom na pečenie. Pokvapkáme olejom a posypeme rascou, jemne osolíme. Pečieme v závislosti od veľkosti nakrájanej zeleniny, cca 20 minút, stačí al dente. Podávame s vareným vajíčkom na mäkko.
Losos s restovanými šampiňónmi
Plátok lososa pokvapkáme citrónom, okoreníme a necháme odležať aspoň pol hodiny. Potom ho krátko opečieme na oleji z obidvoch strán. Šampiňóny očistíme pokrájame, uložíme na pekáčik spolu s lososom a zapečieme v rúre. Podávame s čerstvým zeleným šalátom.
Zapekaný karfiol s tvarohom
Ružičky karfiolu krátko povaríme v osolenej vode. Vodu zlejeme a dáme ich na pekáčik potretý olejom. Zalejeme rozšľahaným vajíčkom, do ktorého sme pridali kari korenie a tvaroh. Po zapečení môžeme ešte posypať čerstvým tvarohom.
Cottage cheese s čerstvou zeleninou
Biely cottage cheese je pripravený na priamu konzumáciu, stačí ho doplniť mladou cibuľkou, reďkovkou, zelenou uhorkou či naklíčeným mungom.
Pri príprave večere môžete samozrejme improvizovať, kombinovať rôzne druhy zeleniny s chudým mäskom a dochutiť si večeru podľa svojej chuťovej preferencie.
Prajeme Vám dobrú chuť!